Gamescom er i gang i Tyskland og på EAs presskonferanse fikk vi verdenspremière på den nye spillmodusen til Star Wars Battlefront, nemlig Fighter Squadron.

Traileren som ble presentert viser intense kamper i luften mellom alt fra Tie-fighters, A-Wings, X-Wings og interceptors. Dette er tydelig en spillmodus dedikert til de som er glad i typisk «dog fighting» eller luftbasert kamp.

Vi fikk også for første gang se en visuell presentasjon av planeten Sollus, som noen av de aller største Star Wars fans allerede kjenner til. EA har jobbet sammen med Lucas Films for å skape den perfekte visuelle opplevelsen av planeten – og det ser helt fantastisk ut. Mørkt og dystert landskap, med vulkanske elver og geysirer. Det ble også tydelig bekreftet at du vil kunne utføre landkamper på planetens overflate.

xwing-1024x502

Som spiller vil du kunne fly alle de forskjellige skipene som ble presentert, men du vil også kunne ende opp med å spille som «Gold Leader». De som kan Star Wars vet at dette er Millenium Falcon.
Før traileren brått kuttet fikk vi også et glimt av Boba Fetts skip som entrer kampen, noe som er veldig spennende.

I luften vil det også være opp til 20 Star Destoryers som vil være styrt av kunstig intelligens, som vil delta i kampen ved å gi støtte ovenfra. Kampene vil foregå både nær planeters overflate og helt ute i verdensrommet ovenfor diverse planeter.

Det har en stund vært en skuffelse at det ikke var noe tegn til luftkamp i Battlefront, men nå har vi altså endelig fått bekreftet at spillmodusen blir en del av spillet fra lansering.

Grafikken i Battlefront er nydelig. Her er det blitt brukt en spesiell teknologi som faktisk bruker ekte bilder fra vår egen natur for å skape mest mulig realistiske teksturer, noe som tydelig kommer frem i alt vi har sett frem til nå av spillet.

Og jeg må legge inn en liten personlig uttalelse om Battlefront. Som mange helt sikkert vet er jeg en alt for stor Star Wars fan, og jeg elsker alt som er Star Wars, noe som selvfølgelig betyr at jeg gleder meg til Battlefront.
Men jeg kan ikke la være å bli skeptisk når jeg ser gameplay-videoer fra spillet. For meg virker det som Battfield, som en gang var et ganske briljant gameplay, helt til det bare ble for komplisert og kaotisk. Jeg er redd at vi bare kommer til å ende opp med å spawne, løpe mot fienden, dø, for å så respawne for å løpe mot fienden for å dø «all over again». Dette er noe jeg missliker veldig i spill, når PVP blir så kaotisk at det ikke lengre er basert på taktikker eller ferdigheter, men mer basert på flaks og tilfeldigheter.

Counter-Strike er det eneste PVP-spillet, i mine øyne, som klarer å overgå dette problemet. Der handler alt om å bruke hodet, bruke taktikker og stole på teamet ditt.
Om det er slik at alle skal løpe rundt som «red bulls» i desperate forsøk om å være den som får mest poeng og mest av ikonene som ligger spredt rundt på kartet, i håp om finne det ikonet som gir deg muligheten til å spille som Luke eller Darth, så tror jeg ikke spillet vil fungere noe bra i det hele tatt.

Spillet ser nydelig ut, det har garantert nydelig musikk, og det er uten tvil Star Wars, men jeg tror vi har blitt lurt litt av trailerne. Trailerne har tydelige stemmeskuespillere som er stappet inn for å gi oss den tydelige Star Wars opplevelsen som vi alle er så glade i, men for meg er det ikke nok å bare vise «kule» trailere som er episke i film-form, jeg vil ha fokus på spillet.
Se bare på trailerne som kom før Star Wars: The Old Republic. I følge de trailerne skulle spillet bli helt fantastisk, men for mange var det den mest skuffende spillopplevelsen noen gang.

Jeg gleder meg til å spille det, men jeg tror hypen er litt overdreven.