Det spillet jeg spiller aller mest i min fritid er nok uten tvil Counter-Strike: Global Offensive – eller CS:GO.

CS er noe jeg har spilt av og på helt siden jeg var ganske ung. I dag spiller jeg det fortsatt veldig aktivt. Jeg elsker e-sport elementet over det hele.

Det finnes ufattelig mange videoer og guider på nettet hvor du kan lære de små detaljene som gjør deg til en god CS-spiller. Granat-guider, teamplay-guider, kart-guider, osv.

Kartet jeg liker best i CS:GO og som jeg har studert mest i detaljer er nok Mirage. Jeg synes kartet er perfekt balansert og det fungerer perfekt til teamplay – om du er så heldig å komme på team med noen som kan kartet vel å merke.

Men det er jo selvfølgelig et par negative ting med CS den dag i dag, som f.eks all kranglingen. Folk er ikke redd for å bruke mikrofon i CS, og det burde jo i grunn bare være positivt med tanke på at dette er et teamplay-spill, men folk har en tendens til å heller angripe hverandre verbalt og krangle om helt idiotiske ting.

Jeg skal ikke legge skjul på at jeg selv kan bli irritert på andre i spillet noen ganger, og også kanskje angriper dem litt verbalt, men jeg prøver i det minste å unngå det så ofte som jeg kan.

Det som er tingen er om folk bare bruker litt logikk og tenker seg om før de prater så vil de innse at et team som ler og koser seg i lag gjør en mye bedre jobb som et team enn et team som kun krangler.

 

Jeg personlig har et stort problem med de russiske CS-spillerne. Ikke pga de er russere eller noe slik, men rett og slett av den grunn at de fleste ikke kan engelsk og også spiller på en helt annen måte enn de fleste andre.
Det blir plutselig veldig vanskelig å kommunisere med dem og at de da også spiller med en mye mer aggressiv og egoistisk spillestil gjør ikke saken noe bedre.

Jeg vil faktisk gå så langt som å si at det er i ferd med å ødelegge spillet som en helhet. De bør sette opp egne servere for de som er russiske slik at de kan spille for seg selv og vi kan spille for oss selv.
Da slipper vi dette problemet med at vi ikke forstår hverandre og vi slipper å ende opp med å krangle.

Counter-Strike Global Offensive

Du kan vinne kasser som du igjen kan åpne etter hver kamp, og oppi kassene kan du finne unike utseender til våpen, klistermerker eller unike kniver, men dette er det mest idiotiske som noen gang er lagt til CS.

Saken er at for å åpne disse kassene må du kjøpe nøkler, noe som selvfølgelig koster ekte penger, og prisen på nøklene øker også hver eneste dag.
Alle våpen du vinner i kassene kan du selvfølgelig legge ut til salgs på steam market, og faktisk tjene ekte penger på det. Og det høres jo flott ut det, men folk glemmer helt at dette er kun piksler. Det forandrer ikke gameplayet for deg som spiller på noen som helst måte – det er bare waste of money å kjøpe alt dette tullet!

Fortsatt handler folk som om det er dagen før julaften. Du tenker kanskje «hvorfor er dette så negativt?». Enkelt av den grunn at Valve tjener penger på å selge piksler, noe jeg synes er svindel.
Og det fører også til at mange spillere kjøper CS kun for å vinne mest mulig kasser og våpen, for så å selge dem på markedet, og har ingenting i mot å bruke hacking for å oppnå det.

Skins og kniver ødelegger CS og tar fokus bort fra hva CS egentlig handler om; teamplay, taktikker og e-sport.
CS:GO er sykt gøy, men langt fra så gøy som de gamle CS-spillene.

Hva mener du om CS og CS:GO?