Fantastisk!

Sånn. Blogg slutt!

Faktisk kunne det vært så enkelt å beskrive GTA V. Jeg bruker ofte ordet fantastisk i mange sammenhenger for å sette trykk på noe jeg liker, men GTA V er faktisk FANTASTISK!

Jeg skrev en god stund tilbake en blogg om GTA-serien og hvilket av spillene jeg likte best. Der nevnte jeg også at GTA V var rett om hjørnet og at jeg var spendt på om de kom til å redde serien inn igjen med mer humor, farger og action – og jammen har de levert!

Min favoritt i GTA-serien er uten tvil Vice City, enkelt og greit pga atmosfæren og humoren. Jeg bare elsker 80-talls parodien over det hele. Neste på listen er San Andreas, hvor du fikk på en måte være en del av gangstermiljøet, noe som egentlig er veldig ukjent for en gamer oppe i det kalde nord. Og over det hele så er det jo selvfølgelig humoren i å bare slå deg løs som gjør GTA så fordømt bra.
GTA V er alt dette, i ett spill!

Historien i spillet er bare helt nydelig. Jeg elsker hvordan du hopper mellom tre hovedpersoner denne gang, og at hver en av dem gir deg en helt annen opplevelse av spillet.

Ta først Michael. Når jeg spiller med han er jeg i Vice City igjen. Han har tydelige spor av 80-tallet over seg, og jeg føler en stor trang for å lytte på gammel musikk og stjele sportsbiler, helst de uten tak.

Den neste er Franklin. Det er San Andreas all over again. Du starter historien av spillet i strøkene som vi kjenner så godt fra den første San Andreas-byen. Du føler du plutselig er tilbake i gangstermiljøet. Jeg elsker å bruke Franklin for å stjele mer fine biler. Cruise rolig gjennom gatene med høylytt rap på popanlegget.

Så er det Trevor da… Å gud…hvor skal jeg begynne…
Trevor gir oss det vi alle innerst inne har lyst å gjøre – gå amok! Ikke bare amok med biler, men gå amok med alt og alle. Trenger du å sprenge noe? Trevor fikser! Trenger du å kjøre gjennom byen men har ikke tid til å bry deg om trafikklys? Trevor fikser – gjerne på moped! Trenger du å kverke noen? Trevor fikser – gjerne på moped!
Trevor er liksom den karakteren i spillet som oppsummerer all galskapen i GTA-serien. Helt latterlig genial karakter.

2843129-rsg_gtav_pc_screenshot_067

Grafikken, spesielt på PC-versjonen, er jo bare helt nydelig. Det er sjelden, svært sjelden du finner så god grafikk i et spill. Detaljene på bilene, på våpnene, på klærne og på byen i seg selv er bare helt utrolig. Hver reklameplakat på veggene i byen har en mening og gjerne en historie bak seg.
Jeg har spilt GTA V mange, mange, mange, mange ganger, og til dags dato oppdager jeg fortsatt nye detaljer jeg ikke har fått med meg tidligere. Det er detaljer som skjuler ufoer på havbunn, mystiske symboler som tydelig hinter til en stor konspirasjon, og tonnevis med artige figurer.

Skalaen på det hele er også fantastisk. Du kan kjøre fra det tetteste strøket i byen og til slutt faktisk ende opp langt ute på landet. Og det er traktorer der! Traktorer!!

Så er det GTA Online, som bare er helt magisk. Jeg tror aldri jeg har ledd så mye sammen med venner som når vi spiller GTA V sammen. Opplevelsen er fantastisk, spesielt etter «Heist» kom til GTA Online. Men når jeg sier en fantastisk opplevelse så tar jeg ikke i betraktning alle bugs, loading og de utrolig irriterende trollene som hele tiden skal meie meg ned – gud dere er plagsomme!

Men vet du hva, selv om GTA Online er stappet med mer bugs enn snop i julesokken til selveste nissen er GTA V og GTA Online fortsatt ‘fantastisk’. Du finner ingen spill med mer detaljer  – det er nesten som jeg er litt redd for å gå inn i GTA VI når den tid kommer.

Jeg trenger i grunn ikke si mer. Spillet er som sagt ‘fantastisk’.

Og til de der ute som har funnet ut at GTA er for voldelig: gratulerer med dagen! La meg spille i fred!