Jeg tenkte kanskje det kunne vært interessant å skrive litt om hva jeg faktisk mener om Minecraft og hvorfor jeg spiller det så veldig mye. Hadde det ikke vært for at det mangler en kritisk og viktig del hadde nok dette muligens vært mitt favorittspill.

Første gang

Første gang jeg prøvde Minecraft må jeg helt ærlig si at jeg ikke likte spillet i det hele tatt. Jeg spilte det av og på i flere døgn, men jeg klarte bare ikke helt å sette meg inn i gameplayet.
Frustrasjonen over å ikke helt skjønne hvordan jeg craftet ting gjorde ikke saken noe bedre, men jeg har mye erfaring med spill, og jeg skjønte at det var noe spesielt med dette spillet.
Jeg så vel egentlig der og da at dette kom til å bli noe veldig, veldig stort i spillmiljøet.

Etter flere dager med spilling av og på la jeg rett å slett spillet fra meg – jeg skjønte bare ikke hvordan jeg spilte det og jeg hadde det faktisk ikke gøy nå jeg spilte det heller. Pluss at jeg i den perioden også var hektet på World of Warcraft og brukte heller tiden på det.

Omtrent 6 måneder senere kom jeg over en kanal på YouTube som heter davidangel64. Her følgte jeg en serie som heter «X’s Adventures in Minecraft», som var og fortsatt er min favorittserie fra Minecraft.
David, eller X, tok meg med gjennom Minecraft på en veldig rolig og behagelig måte. Han tok for seg hva spillet var, hvordan det fungerte, hvordan du craftet, og han brukte også fortellerelementer for å skape mer dybde i serien sin – dette ledet i senere tid til min egen ide om «Addexio’s Minecraft Eventyr».

Endelig begynte jeg å forstå hvordan spillet fungerte, så jeg blåste støvet av min kopi og satte i gang. Kun etter en liten time med spilling var jeg helt hektet – nå skjønte jeg hvordan det fungerte, og skalaen på spillet begynte å gå opp for meg. Siden har jeg vel faktisk spilt Minecraft mer eller mindre hver eneste dag.

2014-10-08_14.52.23

Kreativitet og frihet

Det som gjorde at jeg ble helt forelsket i dette spillet var kreativiteten. Jeg kunne bygge og skape akkurat hva jeg ville. Om det var byggverk, monumenter, statuer, fontener, byer eller landsbyer – bare fantasien kunne sette grenser.
Jeg innså at det ikke fantes noen lignende spill på markedet. Ja, det fantes mange sandbox eller open world spill, men ingen med den kreativiteten og friheten som fantes i Minecraft.

Jeg kunne bygge i timevis om gangen, og når jeg begynte å bli lei eller for trøtt så startet den fantastisk Minecraft-musikken av C418 og jeg var igjen hektet. Det var som om den slukte meg lengre inn i spillet. Jeg klarte bare ikke å stoppe, jeg måtte bygge mer. Jeg måtte grave litt dypere, jeg MÅTTE bare sjekke hva som var over neste fjell.

I senere tid har jeg jo også oppdaget at det jeg smakte på den gang bare var en brøkdel av kreativiteten og friheten i spillet. Etterhvert oppdaget jeg at du faktisk kunne skifte skin, og også lage ditt helt eget skin.
Så oppdaget jeg modifisering i form av mods. Jeg kunne ikke noe om modding, men jeg prøvde alle modder jeg kom over, og jeg ble bare mer og mer satt ut over hvor dypt dette spillet er – det finnes jo ingen ende på det!

Jeg vil si at jeg har aldri opplevd et så fritt og kreativt spill i hele mitt liv, og jeg kommer nok aldri til å finne et spill som overgår det i fremtiden heller.

2014-11-30_23.28.39

YouTube

Etter å ha spilt spillet en stund fant jeg ut at jeg ville lage noe video i fra spillet. Grunnen var veldig enkel; for det første var jeg allerede veldig glad i YouTube-underholdning og jeg visste også at Minecraft kunne være vanskelig å forstå for de aller nyeste spillerne. Så via en video og to kunne jeg hjelp andre å komme i gang med spillet slik at flere kunne bli med på denne fantastisk opplevelsen.

Etterhvert som jeg laget episoder fra spillet oppdaget jeg en helt ny kreativitet i spillet. Jeg kunne faktisk bruke spillet i seg selv som en innspillingscene og skape akkurat det eventyret jeg ønsket – og slik ble «Addexio’s Minecraft Eventyr» født.

Jeg kunne utnytte diverse modifikasjoner for å skape alt fra byggverk til statister inne i spillet. Jeg kunne få dem til å prate i chatten og faktisk bli med på eventyret jeg skapte.
Jeg var hektet, og det virket som om publikumet som følgte serien min også ble hektet.

Minecraft er perfekt for YouTube!

2015-04-01_16.39.45

Grafikken

Det er jo umulig å skrive om Minecraft uten å nevne grafikken. Er grafikken realistisk? Nei. Er grafikken nydelig? Nei. Er grafikken episk? JA!

Spillmotoren var noe som interesserte meg helt fra starten. Det faktumet at hele spillet var bygget opp i java fascinerte meg veldig. Jeg elsket hvordan fysikken i spillet skapte en helt unik sjarm til verden du spilte i. Jeg bare elsket, og elsker konseptet på at alt er firkanter. Og jeg kunne jo faktisk lage min egen tekstur å få verden til å se ut slik jeg selv ønsket.

Her gikk det ikke ut på å skaffe deg verktøy fra kister og lignende, som i alle andre spill frem til da, men i stedet var det du selv som skaffet ressursene for å lage det du trengte. Og det at du gjorde det i en egen verden som var unik for deg i forhold til andres spillere gjorde det bare ti ganger mer interessant.

Jeg hadde kanskje ikke bruk for huset jeg bygget på fjellet bak de ti andre husene jeg hadde bygget, men jeg bygget det for det om – rett å slett av den grunn at jeg kunne!

Grafikken er ikke realistisk, den er ikke vakker, men den er og blir den beste grafikken som noen gang har vært i et spill.

2015-03-20_16.47.54

Sosialt

Jeg var nettopp kommet ut av en avhengighet i World of Warcraft. Det som gjorde meg hektet på WoW var det sosiale, og jeg var sikkert på at det ikke fantes noen spill som var mer sosialt enn WoW – men jeg lærte fort at jeg tok grundig feil.

Etterhvert som kanalen min vokste ble jeg kjent med mange andre som spilte Minecraft. Dette igjen ledet til at jeg begynte å spille i andre Minecraft-verdener enn min egen. Jeg oppdaget Multiplayer. Plutselig var det ikke bare jeg som var kreativ i min egen verden, men vi var plutselig fire til fem stykker som satt å bygget alt mellom himmel og jord, mens vi jabbet om alt mellom himmel og jord.

Dette igjen ledet videre til at jeg ville sette opp min egen Minecraft-server, som skulle være åpen for alle. Slik at vi alle kunne kose oss sammen med Minecraft. XioCo-serveren ble født.
Med hjelp av et helt fantastisk team gjennom bekjente i Minecraft-miljøet skapte vi en helt unik server, som fortsatt lever den dag i dag.

Gjennom dette har jeg møtt veldig mange interessante mennesker, hvor noen av de faktisk i dag er blitt en av mine aller beste venner.

Du vil aldri finne et spill som har et bedre og mer sosialt miljø enn Minecraft. Vi er fra alle mulig folkeslag, alle aldre og fra alle mulige bakgrunner.

2015-05-17_15.38.18

Favorittspill

Grunnet alt dette bør jo absolutt Minecraft være mitt favorittspill. Ikke bare har det lært meg noe helt nytt om spill og spillmiljøer, men det har jo også faktisk ført til at jeg i dag kan jobbe daglig med spill som mitt levebrød. Men nei, det er dessverre ikke mitt  favorittspill.
Det er langt oppe på listen, på en god andreplass, men Minecraft mangler noe som er veldig, veldig viktig for meg når det kommer til spill – nemlig story.

Jeg har alltid hatt en kjærlighet til spill som har dyp og drivende story. Ta f.eks Metal Gear Solid, Oblivion, Skyrim, Tex Murphy, osv. Dette er alle spill med fantastisk dybde når det kommer til lore og story -mens i Minecraft finnes det ingen lore eller story.

Eneste loren du finner i Minecraft er hva du selv skaper i din egen Minecraft-verden. Og dette i seg selv er jo egentlig ganske fantastisk, men det er ikke nok til at jeg kan si at det er mitt favorittspill.

Jeg trenger karakterer med story bak seg, jeg trenger verdener med story bak seg, jeg trenger et mål i spillene jeg spiller. En slutt. Et sted hvor alt jeg har opplevd gjennom spillet plutselig faller på plass og gir meg en følelse av forståelse. Noe som er umulig å finne i Minecraft.

Nå skal det sies at Telltale faktisk jobber med en story til Minecraft, og jeg er veldig, veldig spent på hvordan dette vil se ut. Jeg gleder meg som et lite barn til å oppleve dette, men jeg mener fortsatt det er en dårlig ide.
Nå som spillet har vært ute så lenge, og VI som et Minecraft-samfunn har skapt «lore» til spillet sammen, er det for sent å komme inn med en offisiell story til Minecraft. Jeg tror personlig det hele kommer til å bli en stor flopp.

Hva mener du?

Jeg vil gjerne høre hva du synes om Minecraft, og hvorfor det er et av dine favorittspill. Jeg vil høre din story og «lore». Legg gjerne inn din mening nedenfor!