Når jeg nå skal skrive dette innser jeg at det ikke blir en enkel oppgave. For det første er jeg usikker på hvordan jeg skal skrive det, og for det andre må jeg få inn mest mulig informasjon om kanalen uten å måtte skrive en hel bok – men jeg skal gi det et forsøk.

Det er altså slik at jeg er på vei inn i det syvende året på YouTube. Jeg startet med min første video helt tilbake i 2011. Tiden flyr!

Og 2018 for meg har vært et år jeg har tenkt mye på, også før 2018. Jeg har hele tiden hatt en ide om å bruke året som et «nytt år med blanke ark» for å prøve ut nye prosjekter og ideer. Et år hvor jeg kunne gå tilbake til å være mer kreativ rundt videoene mine og skape mer fortellinger i form av Addexios Minecraft Eventyr og lignende.

Og på en måte startet ting veldig bra i 2018. Jeg fikk i gang et nytt system og fikk økt produksjonen kraftig, og hadde i en periode fire videoer ute på kanalen i døgnet.

Men som et lyn ut fra himmelen gikk det plutselig opp for meg at jeg fikk nok. Jeg fikk nok av den samme gamle rutinen om igjen, og om igjen. Jeg følte ikke den kreative delen av meg fikk slippe til. Jeg var så opptatt med jobbing at jeg ikke lengre fikk tid til venner, familie eller i det hele tatt søvn.

Så kort sagt møtte jeg veggen, og den møtte jeg KRAFTIG.

Jeg innså at jeg måtte gjøre en endring. En veldig drastisk endring. Jeg har nå de siste årene levd i en rutine hvor jeg har jobbet mer eller mindre hver eneste dag, fra morgen til kveld, uten ferier og uten fri-helger, og tynt meg til det ytterste… og vet dere hva? Jeg kan ikke fortsette slik. Jeg ødelegger meg selv og helsen. Jeg har snart grodd fast i denne stolen jeg sitter i, og den fysiske meg roper om alt fra slanking til treningsstudio.

Så alt kollapset rundt meg og jeg tok avstand fra all jobb, sosiale medier og internett. Jeg trengte litt tid for å bare tenke. Kall det en «ferie». Og det har vært så deilig! Det har vært så befriende å ta avstand fra alt og samle tankene mine litt for å finne ut hva jeg faktisk ønsker å gjøre fremover.

Selvfølgelig er mitt ønske å fortsette med YouTube. Selv om jeg nå snakker om hvordan det var i ferd med å ta knekken på meg er det fortsatt den beste jobben i verden – og når alt kommer til alt storkoser jeg meg med det.

Men jeg må gjøre ting på en annen måte.

Jeg er en kreativ person. Jeg må hele tiden skape noe og fortelle noe som kan glede andre, men med denne rutinen jeg har hatt rundt «Let’s Plays» osv har det ikke vært tid til det.

Du kan se at denne kreative delen av meg kommer frem i starten av hver en av de siste #modexio-episodene på kanalen, og det er uten tvil det prosjektet jeg har hatt det mest moro med når det komme til jobb i 2018. Men dette var ikke nok. Jeg MÅ skape mer fortellinger og kreative prosjekter. Jeg kan ikke lengre svømme rundt i den samme grøten.

Så det jeg prøver å si er at jeg nå er tilbake, og nå blir det endringer. Hvor dette tar meg og kanalen vet jeg ikke, men jeg vet bare at arbeidsrutinen min kommer til å bli drastisk endret – for mitt eget beste.

Slik jeg ser det for meg er egentlig formelen veldig enkel: Alt av «Let’s Plays» spilles inn i puljer, redigeres, og pumpes ut på kanalen som bonusinnhold, mens den fokuserte meg kommer til å jobbe med større og mer kreative prosjekter som blir hovedinnholdet på kanalen.

Som Addexios Minecraft Eventyr, DexiCraft 2, #Modexio, Vlogging, tegnefilmer (ja, jeg har begynt å leke meg med animasjonsfilmer), pluss mange andre ideer jeg har, og på denne måten kan jeg ha mye mer variert arbeid som jeg kan virkelig kose meg med.

Jeg vil kunne sette meg ned og redigere interessante prosjekter med utfordring, i stedet for enkle repeterende redigerings-prosjekter som mer eller mindre handler om å klippe inn en intro, litt musikk, og en outro, om igjen og om igjen, om igjen og om igjen.

Det jeg prøver å si med alt dette er at helsen min har nådd et punkt hvor jeg må ta tak i det før det er for sent. Jeg er overvektig, spiser ikke normalt lengre, sover ikke normalt, og det kan ikke fortsette. Jeg kommer mest sannsynlig til å lage en «vlogg-video» om akkurat dette du leser her for å prate litt dypere om det, og hva denne «ferien» har gitt meg av ideer og tanker.

Det negative med denne «ferien» er jo at Addexios Minecraft Eventyr ikke gikk som planlagt. Som sagt tok jeg avstand fra alt, og har hele tiden vært bevisst på at AME skulle ut i april, men jeg kunne ikke. Jeg kunne bare ikke bruke mer energi på jobb. Kroppen nektet. Denne «ferien» jeg har hatt var viktigere for meg.

Så på en måte er det ikke «negativt» at AME blir utsatt. Det er kanskje litt kjipt, både for meg og for dere, men det viktigste for meg er at den som produserer AME er ved sitt beste velgående, slik at resultatet også blir av topp kvalitet.

Hvor lenge det blir utsatt vet jeg ikke, men utsatt blir det. Det jeg vet er at det kommer ut når jeg er ferdig med det, og fornøyd med det.

All denne informasjonen kommer nok litt sent ut, for jeg vet det er mange som har lurt på hvor jeg ble av, men akkurat denne gangen måtte jeg som sagt ta avstand fra alt som var i sammenheng med jobb – så jeg beklager sen informasjon.

Men nå vet du vertfall litt mer hvor jeg står og hva som har vært tingen i det siste. Jeg er ikke den som liker å dele alt om min egen helse til alt og alle, så det har også bidratt til at jeg har holdt litt tett om det. Men saken er altså den at jeg kan ikke lengre ignorere det faktumet at arbeidsrutinen jeg har hatt de siste 6 årene har vært ødeleggende for meg fysisk og på flere måter psykisk.

Jeg har nå vært smart og booket min første reise, en skikkelige ferie i et annet land, på mange år. Så nå har jeg noe å se frem til og jobbe opp i mot!

Så store endringer er i vente her nå. Egentlig tror jeg ikke dere som ser på vil se så veldig mye forskjell ettersom dette handler mest om meg og min arbeidsrutine bak kamera, og ikke direkte det som skjer på skjermen.

Jeg digger dere! Dere er de beste!