Du har kanskje allerede lagt merke til det, eller kanskje ikke? Uansett så er reklamen på denne siden fjernet!

La meg forklare hvorfor:

I går startet jeg opp min Patreon-side hvor dere som ønsker det kan bli med å støtte meg økonomisk og hjelpe til på diverse prosjekter.

Dette gjør at ting blir lettere for meg og jeg kan fokusere mer på kvaliteten på alt jeg lager og øke produksjonen på en mer effektiv måte.

Hvem vet, kanskje en dag kommer vi så langt at jeg kan fjerne reklame på YouTube-videoene mine også?

Hva er Patreon?

Som nevnt ovenfor er det altså en side hvor du kan bli med å støtte meg økonomisk. Her kan du sette inn hvor mye du ønsker å støtte meg med hver måned og dette går da til mine prosjekter – som f.eks AME og Julereisen.

Du bestemmer helt selv når du ønsker å avslutte støtten, så her det ingen tvang. Denne siden forandrer heller ikke kanalen min på noen som helst måte, for utenom det at kvaliteten på videoer øker og vi kan fokusere på større prosjekter.

Jeg har satt opp klare mål inne på Patreon-siden som dere kan hjelpe meg å nå.

De som er med som Patrons vil også få diverse eksklusive goder som en takk for at de er med å støtter meg; i form av behind the scenes-videoer, bilder og informasjon om produksjoner vi jobber med, og også muligheten til å prate med oss som står bak kanalen på Discord.

Hvorfor Patreon?

Håpet med en patreon-side er å kunne bli mer kreativ på kanalen min, kunne fokusere på større prosjekter og endelig gjøre kanalen min om til det jeg alltid har hatt et ønske om at den skal være.

I dag er det sånn at vi som står bak serier som f.eks Julereisen faktisk jobber mer eller mindre helt gratis. Vi gjør dette for vi brenner for det og elsker å se deres reaksjon på det vi har laget i ettertid. Men sannheten er at det krever veldig mye arbeid å få til serier på denne skalaen.

Faktisk tror jeg det letteste er å bare gi dere et lite innblikk i hvor mye som faktisk kreves for å få til et sånn prosjekt.

Først er det jeg selv, som aktivt må jobbe med planlegging av serien, både alene og sammen med andre, for så å lage et konsept rundt det hele.

Deretter skal det lages et manuskript på det hele som inneholder all informasjon vi trenger for å bygge kulisser inne i Minecraft, lage det vi trenger av teksturer og eventuelle mods som må til.

Så må vi leie inn det vi trenger av server-kraft for å drive produksjonen videre og sette opp alt det tekniske. Noen ganger sitter vi også i situasjoner hvor vi må kjøpe inn teknisk utstyr som mikrofoner eller programmer.

Når alt dette er på plass kommer vi til selve innspillingen. Her må vi planlegge sammen hvordan scenene skal utspille seg og eventuelt endres på om vi ikke føler ting fungerer.

Alle skuespillerne må samles og faktisk ha tid utenom sin egen arbeidstid, og fokus må være på plass. Vi har det for all del moro når vi gjør opptakene, men noen ganger møter vi på alt fra tekniskproblemer til feiler vi har gjort, og plutselig blir det en mengde scener som må tas opp på ny, og før vi vet ordet av det er det midt på natten og vi skal jobb igjen om få timer.

Så kommer jo selvfølgelig redigeringen. Og som regel er det kun jeg som jobber med redigeringen på egenhånd, og dette er veldig tidkrevende. Her skal alt klippes korrekt. Eventuell musikk må kjøpes inn. Lydeffekter må enten lages eller kjøpes inn. Plutselig vises skalaen på prosjektet for fult rett foran meg.

Kort sagt tar det veldig mye tid og energi for å produsere på denne skalaen. Og dessverre er det slik at selv om vi brenner for det, så er det vanskelig for oss å forsvare og dedikere så mye tid til prosjektene uten å ha et forutsigbart økonomisk grunnlag å støtte oss på.

Det jeg mener med det er at vi jobber på en måte litt i blinde. Ettersom vi aldri vet 100% hvor vellykket seriene vil bli i forhold til visninger og statistikk. Og dette er en faktor vi helst ikke vil være så avhengig av.

For oss handler det ikke om å ha mest mulig visninger eller mest mulig oppmerksomhet, det handler mer om å skape noe unikt og kreativt, som de som ser på kan kose seg med uansett om det er 5000 eller 50 000 som ser på.

Jeg mener ikke at vi bare skal sette sammen noe søppel og ignorere kvaliteten, men poenget er at på YouTube i dag er du avhengig av å ha en mengde visninger og delinger for i det hele tatt ha noe igjen for alt arbeidet – men kreativ kunst bør ikke være avhengig av dette.

Med din støtte kan vi endelig sette opp et budsjett på det vi produserer, og faktisk ha en oversikt fra starten av på hvor mye tid vi kan ofre til dette, og kvaliteten på prosjektet vil få en kraftig overhaling.

Jeg vet det kan være vanskelig for de som ser på og skjønne hvor mye jobb som ligger bak innspilling av serier o.l, men stol på meg når jeg sier at det krever mye. Veldig mye.

Så om du ønsker å støtte oss på å nå målene våre her på Patreon vil du for alltid være vår helt, og vi kan med god samvittighet produsere serier som Julereisen o.l uten bekymring.

Tusen takk

Allerede første dagen nådde vi det første målet som var satt opp og reklamen er derfor fjernet fra denne siden. Og jeg må takke dere for at det er mulig, så tusen takk!

Ønsker du å ta en titt på Patreon-siden vår eller kanskje bli en Patron trykker du bare på knappen nedenfor.

Become a Patron!

Igjen, tusen takk for all støtte!