Jeg legger ofte trykk på hvor glad jeg er i indie-spill. Det er bare noe helt magisk med dem. Sånn inn i mellom kommer det noen indie-spill som bare er helt utrolig genialt gjennomført.

De siste dagene har jeg hørt veldig mye prat om et spill på vår XioCo-mumble server – «Åh! Du må prøve Game Dev Tycoon Bjørn!». Selvfølgelig kunne jeg ikke la være å kjøpe spillet å teste det ut.
Jeg har i dag spilt spillet i over 10 timer og jeg måtte nettopp tvinge meg selv til å avslutte det. Dette spillet er helt fantastisk!

gdt

Spillet går enkelt å greit ut på det som er ‘alle nerders våte drøm’, som Hildur90 så fint sa, nemlig å drive et eget spillstudio og produsere spill.
Det finnes ingen spesiell grafikk i spillet, det du ser på bildet over er egentlig alt du ser i spillet. Selvfølgelig har du muligheten til å skifte kontorer, men grafikken er veldig enkel.
Med denne oversikten over kontoret ditt trener og velger du oppgaver til dine ansatte.

Målet med spillet er å tjene mest mulig penger på spill uten å gå konkurs. Ditt første steg i spillet er å utvikle ditt første spill, som gjøres enkelt gjennom menyer.
Her må du velge hvilken type sjanger spillet skal ha, hvilken type gameplay det skal være, og hvilken type grafikk-teknologi du vil bruke.
Velger du f.eks. «Verdensrommet» som sjanger kan det være lurt å velge «Eventyr» som gameplay-type på spillet, ettersom verdensrommet og eventyr går hand i hand i spillindustrien.
Etter du har utviklet spillet vil media gi deg en score på spillet for å se hvor bra du faktisk har gjort det, så begynner pengene å rulle inn!

Det som gjør spillet så fantastisk er at det er basert på sjanser. I et øyeblikk kan du sitte med 5 millioner på konto, og kun et par minutter senere er du konkurs og studioet ditt legges ned.
Du føler hele tiden at du tar sjanser. Du vet aldri hva «terningene» vil vise etterhvert som du gir ut spill, og det er nøyaktig på grunn av dette at du blir så utrolig hektet på spillet. Du er alltid ute etter å få utviklet et spill som fansene dine elsker, og straks du gjør suksess føler du nesten en ekstase i kroppen!

Spillet er utviklet av 2 personer og koster rundt 50 kroner. 90% av alle eksemplarene av Game Dev Tycoon som spilles i dag er faktisk piratkopiert, men Greenhearth Games har gjort sitt for å ordne opp i dette.
De utviklet selv en cracket versjon av spillet og la det ut på torrent-sider, problemet piratene møter på er det at spillene som du utvikler inne i den crackede versjonen også blir cracket in-game. Noe som fører til at spillet du utvikler blir mer eller mindre umulig å selge og studioet ditt går konkurs før du vet ordet av det. En fin måte å la piratene få smake sin egen medisin!

Game Dev Tycoon er fantastisk! Det koster rundt 50 kroner, så om du vil spille spillet laster du ned demo eller kjøper det. Ikke pirat kopier! Gjør du det er du egentlig ganske patetisk av deg! Tenk på utviklerne, de fortjener hver eneste krone for dette spillet!

Så fra meg til Greenhearth Games; tusen takk for et fantastisk spill som kommer til å ta mange timer av livet mitt! 😀