De fleste vet at jeg elsker spill og er mildt sagt spillavhengig. Noen liker å shoppe klær, andre liker å samle frimerker. Jeg liker å shoppe spill!

Dette er det beste spillet jeg har spilt i år og jeg vil gjerne prøve å utdype hvorfor spillet er så bra. Dette er et spill som absolutt fortjener mer oppmerksomhet, uansett hva steam-anmeldelsene sier.

Steam er en fantastisk butikk hvor du lett kan finne alt mulig av spill mellom himmel og jord, både dårlige og gode spill. Og en ting jeg har lært når det kommer til steam er å ikke bry deg om hva brukeranmeldelser sier om spillene du ser på.

Selvfølgelig, om det er «overwhelmingly negative», som betyr veldig negativt, så er det jo tydelig noe galt med spillet, og som regel er det grunnet at spillet inneholder for mye bugs og ikke er spillbart. Og er det «overwhelmingly positive», som da er veldig positivt, så er det jo noe med spillet som vi gamere liker.

Men på samme tid skal du være forsiktig med å stole på brukeranmeldelser – No Man’s Sky er et bra eksempel.
Det er mange som slaktet NMS i det spillet ble lansert, og på noen måter kan jeg skjønne frustrasjonen til de fleste, ettersom spillet var veldig dårlig optimalisert og ikke inneholdt helt det vi hadde fått beskjed om at spillet skulle inneholde.

Men nå som tiden har gått har NMS faktisk blitt et meget bra og polert spill, og fortjener absolutt ikke alle de negative anmeldelsene som det fikk i starten. Brukere burde faktisk gå inn og slette sine anmeldelser ettersom det nå er blitt fikset og optimalisert bedre.

Uansett, dette innlegget handler ikke om NMS eller steam-anmeldelser, dette handler om theHunter: Call of the Wild – et spill som har fått «mixed», eller blandet, anmeldelse.

Jeg har alltid likt ideen på et jaktspill. Jeg har liksom aldri fått være med på jakt i virkeligheten men har alltid syntes det høres spennende ut. Problemet er bare at de fleste jaktspill, eller jaktsimulatorer som er blitt laget frem til nå ikke fungerer. Enten er de for mye spill og for lite simulator, eller så er de stappet med bugs og er urealistiske.

Når jeg kom over Call of the Wild og så bildene tenkte jeg at dette bare må være et bra spill – grafikken så jo helt nydelig ut. Og ut i fra det jeg leste virket det som om de som utviklet spillet faktisk hadde satt seg inn for å lage den perfekte simulatoren rundt jakt. Og jammen har de klart å levere!

Når du starter spillet og kommer inn i denne verdenen første gang, og ser hvor nydelig og realistisk grafikken er blir du nesten litt satt ut. Spesielt grunnet det faktumet at spillet kjører bra på både dårlige og gode maskiner.
Det er nydelig optimalisert og har en atmosfære du sjelden finner i andre spill. Både rundt hvordan været oppfører seg, lydene rundt deg, dyrene, plantene, osv – helt nydelig!
Og jeg er så glad for at de har brukt tid på å gjøre spillet realistisk, for det er nettopp det som gjør at jeg hele tiden kommer tilbake til spillet.

Som de fleste sikkert vet er jo jakt basert på å være tålmodig. Er du tålmodig lenge nok vil du til slutt klare å finne og kanskje ta ned et dyr.
Men for at dette skal kunne fungere i et spill, så må det hele tiden være noe i spillet som gjør at du faktisk har lyst å bruke tid på det, og det er det spillet klarer så bra.

Det å sitte inni skogen der og høre alt mulig av dyr rundt deg, analyserer spor og avføring, bevege deg sakte gjennom gresset for å ikke lage lyd, eller det å gjøre enkle oppdrag hvor du bare skal ta bilder av dyr gjør ventingen og tålmodigheten så verdt det.
Følelsen når du har jaktet på en hjort som kanskje er litt større enn det du normalt finner, i kanskje over en time, for så å endelig sette et skudd tvers gjennom hjertet er en helt utrolig følelse – du føler du har mestret noe.

Jeg har så langt spilt spillet i 24 timer, som egentlig ikke er så veldig mye når du er glad i et spill, men med tanke på at du egentlig kun lister deg sakte gjennom skogen i de 24 timene, så er det faktisk ganske mye.
Selvfølgelig kan jeg bli lei spillet når jeg spiller det for lenge i en og samme økt, men etter noen timer borte fra spillet føles det deilig å komme tilbake ut i denne natursimulatoren.
Jeg får alltid en følelse av «Nå skal jeg kose meg!», slenger riflen på ryggen, og vandrer ut i skogen. Og det at du faktisk kan gjøre dette sammen med venner i multiplayer er jo også en utrolig bonus til hele opplevelsen.

Så kort sagt vil jeg si dette er det beste spillet jeg har prøvd i 2017, så langt. Det er det spillet jeg har kost meg mest med, og det er også det spillet som har klart å få meg til og ta en time-out fra det virkelige livet – som noen ganger kan være en god ting.

Spillet er ikke fritt for feil. Jeg oppdager faktisk bugs hele tiden i spillet, men jeg har enda ikke funnet en bug som er direkte game-breaking. Spillet gjør det spillet skal gjøre for deg, og kommer du over en bug, så er det som regel bare en liten filleting som du kan ignorere eller bare restarte spillet for å fikse.
Det er nok ikke et spill for de som er utålmodig og vil ha konstant action, men det er heller ikke poenget med spillet.

Så er du ute etter et spill du kan slappe av med og nyte, i fred og ro, eller med venner, så er dette absolutt å anbefale. Og med en prislapp på 299,- (pr når dette innlegget ble skrevet) så er det veldig verdt det.

Sjekk gjerne ut mine videoer fra spillet nedenfor om du ønsker, og har du spilt spillet må du gjerne kommentere din mening om spillet nedenfor.