Den siste tiden har videoer kommet veldig sent ut på kanalen, så jeg tenkte å forklare enkelt hvorfor.

Som de fleste som ser på min kanal har fått med seg jobber jeg nå på en litt annerledes måte rundt opptak. Jeg setter meg ned og spiller inn hele serier om gangen i stedet for å lage en episode fra fem forskjellige spill hver dag.

På den måten får jeg nyte lengre økter fra hvert spill og kan holde meg i et spill-univers om gangen. Det igjen fører til at jeg koser meg og det resulterer i bedre videoer for oss alle.

Og det er nettopp det jeg har gjort når det kommer til serien min rundt XCOM 2; jeg satt meg ned og spilte inn 18 episoder.

Men problemet er at over halvparten av episodene som er spilt inn inneholder en feil som gjør at lyden fra stemmen min vandrer i forhold til videoen.

Kort sagt betyr det at i starten av hver episode er lyden synkronisert med videoen, men jo lengre ut i videoen jeg kommer, jo mer ute av synk blir lyden i forhold til bildet.

Og måten jeg må fikse det på er å se gjennom hver eneste video mens jeg redigerer, og sitte som en hauk å følge med på hvor lyden hopper ut av synk og hvor den er tilbake inn i synk igjen.

Det høres kanskje ikke vanskelig ut, men når jeg ikke har noe spesifikt å synkronisere etter, som f.eks en takt, så må jeg selv prøve å tenke meg frem til når og hvor lyden skal være.

Så det betyr at jeg bruker flere timer ekstra hver dag på å fikse hver eneste episode før de kan gå ut på kanalen.
Og når jeg da også har hundre andre ting jeg jobber med på samme tid, pluss at jeg nylig ble slått ut med influensa, så er det ikke så lett og få alt til å gå på skinner.

Jeg vet ikke hva som har ført til denne feilen i disse videoene, men jeg tror det har noe med at loading i XCOM 2 er veldig tungt for maskinen. Det er som om maskinen henger seg opp hver gang et oppdrag startes.

Teorien min basert på dette er at lydopptaket også henger seg opp når spillet henger seg opp, mens videoopptaket ikke gjør det.
Og da sitter du igjen med lyd og bilde ute av synk.

Så jeg beklager at episoder har kommet ut veldig sent den siste tiden, det har ikke vært planlagt på noen som helst måte, tekniske feil kan skje dessverre.
Jeg jobber på spreng nå for å fikse alle disse episodene slik at det blir normal rytme igjen på kanalen – jeg har mistet nok søvn pga dette nå…

Så da håper jeg at folk er mer oppdatert på hva som skjer, og til dere som fortsatt tror at det er enkelt å drive en kanal på denne skalaen og at videoer vokser på trær: ta deg et eple og kom deg ut mer!