Vi gamere liker å spille sammen. Det betyr at vi også trenger en enkel måte å kommunisere med hverandre – Discord er løsningen!

I dag har vi ting som Skype, Mumble, Appear og TeamSpeak, som er populært blant gamere, spesielt sistnevnte. Og det fungerer helt greit, men oppdateringer og modernisering av disse applikasjonene er en skam.

Skype har f.eks i snart 10 år hatt en spørreundersøkelse etter hver samtale du har hatt om hvordan du syntes kvaliteten var – men fortsatt er det ikke blitt noe forbedring «what so ever».
Mumble fungerer helt greit, men problemet med Mumble er at ser ut til å ha blitt designet på 90 tallet og oppsett av tilgang til brukere i kontrollpanelene er et stort rot.
Appear er et verktøy hvor du kan prate med folk gjennom din nettleser, og dette bruker jeg faktisk enda, men det er svært ofte et problem at folk ikke får koblet til.
TeamSpeak vil jeg ikke uttale meg om ettersom det er noe jeg ikke har vært så mye borti, men jeg vet det er veldig old-school enda.

Hammer & Chisel er selskapet bak Discord, som er et firma bygget opp av 19 gamere som også trengte et sted å kunne kommunisere. Etter lengre perioder med rot og tull i de ovennevnte applikasjonene fikk de nok, og satt i gang produksjonen av sin egen applikasjon for gamere – nemlig Discord.

Discord er gratis, og svært, svært enkelt å bruke. Både for de som bare er der for å chatte eller prate, og også de som driver chatte-serverne.
Discord kan brukes både via nettleseren din og via en Discord-app, som da kan lastes ned og installeres – både på PC, Mac, telefoner og tablets.

Oppsettet er enkelt. Du registrer deg, du setter opp din egen server, som er helt gratis, og du er i gang. Her kan du enkelt sette opp roller på brukere og velge hva de skal ha tilgang til og ikke ha tilgang til. Du kan sette opp rom kun for tekst-chat og du kan sette opp rom for prating med mikrofon.
Du kan velge hvordan din Discord skal se ut og du kan selv bestemme farger på de diverse rollene som er satt opp. Det er ikke mulighet for webcam enda, men dette er nok noe jeg tenker kan komme i fremtiden. Men om det ikke skulle komme så bryr det meg egentlig fint lite – som gamer skal du fokusere på spillet uansett.

dAKTTpS

Discord er tydelig bygget for en mer moderne tid. F.eks muligheten til å skru opp og ned volumet individuelt på hver enkelt bruker i et prate-rom er bare helt fantastisk. Og det at du kan skrive @navn for å huke tak i en person på serveren du trenger å prate med er et svært bra hjelpemiddel.
Og ikke bare @navn, du kan også skrive @everyone og alle vil få beskjeden du skriver – dette er perfekt for oss som driver slike Discord-servere.
Du kan også se hvilket spill andre brukere på serveren spiller, rett under navnet deres.

Serverne er heller ikke offentlige, det vil si at det er opp til de som driver serverne om de skal være tilgjengelig for alle, eller om folk må få en VIP-invitasjon for å joine serveren.
Vi i XioCo har vår egen eksklusive Discord, hvor vi har satt opp roller for alle i staben og kan kommunisere med både lyd og tekst. Jeg er også blitt partner med Discord som gjør at vi har tilgang til VIP-servere som gjør at vi ikke blir påvirket av nede-tid o.l.

Vi har også valgt å holde serveren lukket. Serveren inneholder kun stabmedlemmer fra XioCo, venner av oss, og vi tilbyr også invitasjon til alle som abonnerer på min twitch-kanal. Dette gjøres via at Discord kan kobles sammen med Twitch, og alle som da abonnerer på twitch-kanalen min får automatisk en invitasjon til vår server inne i sin egen Discord.
Alt på vår server blir også loggført (i motsetning til mange andre slike servere) og på den måten vet vi at serveren er trygg.

På denne måten har vi satt opp et community hvor vi daglig kan prate med hverandre, dele lenker, spille sammen og bare ha det moro. Dette er ti ganger bedre enn alle de andre applikasjonene jeg har prøvd. Krystallklar lyd og veldig oversiktlig layout.
Discord er enda i beta, så noen feil er det her og der, men Hammer & Chisel jobber på spreng for å gjøre dette til den beste gamer-applikasjonen der ute.

Så, er du ute etter det perfekte programmet for å prate med dine venner mens dere gamer, og ikke har lyst å legge ut en eneste krone, da er Discord tingen for deg!

Stolt over å være Discord Partner – og vi kommer til å fortsette å bruke dette i lang, lang tid!

Last ned Discord her: http://discordapp.com